Излезе от печат благотворителен календар, който ще се продава в полза на Кастрационния център за бездомни кучета и котки в Русе. Той е дело на фотографа Мартина Лазарова, а всичките 12 животни, снимани в него са питомци на центъра. Всяко от тях има име и своя идентичност, разказа тя и сподели, че главният герой на корицата е Ангел-куче, осиновено от нея като малко кутре.

Част от моделите в календара също вече са осиновени, а директорът на Кастрационния център д-р Катерина Маркова се надява и останалите да намерят дом. Тя призовава всеки, който обича животните и има възможност да осинови куче или коте, да си вземе такова от центъра. Всички питомци са обезпаразитени, кастрирани и много любвеобилни. Екипът се грижи много добре за всички прийтени животни, но капацитетът е запълнен на максимум - 40 кучета и 20 котета.

Средствата за издръжка идват от немски и български спонсори, но винаги има нужда от още. Затова и средствата от календара ще са добре дошли за центъра. Той се продава на цена от 15 лв, като може да се намери в студото на Мартина Лазарова, както и в магазини и клиники на приятели на каузата. Освен това ще има къщичка на Коледния базар, където ще може да бъде закупен.

Чуйте повече от разговора с д-р Катерина Маркова и с фотографа Мартина Лазарова.