Бившият играч на NFL Ерик Д. Джонсън е сред осемте обвиняеми този месец по множество обвинения в Джорджия като част от репресии в няколко окръга срещу трафика на хора и свързаната с насилие дейност на банди, съобщиха властите, цитирани от "People".

Джонсън и седем други предполагаеми членове на бандата "LOTTO" са изправени пред обвинения в трафик на хора с цел сексуално робство, нарушаване на закона за тероризма и превенцията на уличните банди, заговор за нарушаване на закона за рекетьорите, повлияни и корумпирани организации (RICO), утежняващо нападение и отвличане, съобщи главният прокурор Крис Кар в прессъобщение от 16 февруари.

Братята Тейт остават в ареста до края на март

Всички осем заподозрени бяха обвинени на 8 февруари.

Смята се, че Джонсън е имал ръководна роля в операцията, която според прокурорите се е занимавала с трафик на хора - на четири жени и едно непълнолетно момиче. Всичките шестима мъже и две жени са обвинени, че са използвали приходите за подпомагане на своите членове и закупуване на оръжие и друга собственост.

„Душеше ме до припадък“: Бивша на Тейт разказва за манипулациите и насилието върху нея

Около „41 прикрити и явни действия“ са извършени от бандата в окръг Гуинет между октомври 2021 г. и юли 2022 г., според съобщението. В него се казва, че бандата, известна още като бандата Last One To Take Over Gang или бандата 30%, поддържа властта си чрез насилие и други средства.

В целия ни щат бандите активно се занимават с трафик на хора като основно средство за печелене на пари и ние използваме всички налични ресурси, за да отвърнем на удара и да защитим нашите най-уязвими членове на обществото“, каза AG Carr в съобщението.

Андрю Тейт остава зад решетките, след като загуби ново обжалване на задържането си в Румъния

Чрез комбиниране на силните страни на нашите звена за трафик на хора и преследване на банди, ние работим, за да гарантираме, че онези, които ръководят и насърчават тази незаконна дейност, са енергично преследвани и подведени под отговорност за действията си. Това обвинение е само последният резултат от нашите постоянни усилия да запазим нашите деца и семейства в безопасност, докато се стремим да изкореним насилствените престъпления, където и да се случват."

Джонсън прекара по-голямата част от професионалната си футболна кариера с Raiders, започвайки през 2000 г., и игра в 55 мача с отбора.

България продължава да е страна на произход на трафик на хора

След това подписа с Atlanta Falcons за една година, преди да се присъедини към Arizona Cardinals за последния си сезон с NFL през 2005 г.

Не е ясно дали Джонсън е пледирал по обвиненията, или е наел адвокат, който да говори от негово име.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм