Задържаният за търговия с гласове общински служител в Несебър бил на висока позиция в администрацията. Парите са намерени в неговия дом. По време на специализираната операция на полицията са открити 185 хил.евро и 25 хил. лева. По този повод брифинг дадоха директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и прокурор Мария Маркова.

Специализираната операция е била проведена от служители на отдел Икономическа полиция под надзора на Районна прокуратура по сигнал, че лице е получило крупна сума пари. „Имаме данни, че са били предназначени за купуване на гласове за предстоящите местни избори. Това е безпрецедентна операция. Успяхме да стигнем до най-високото ниво.

Служителят е на ръководна позиция в Община Несебър. Успяхме да стигнем до най-високото ниво – до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят на т.нар. организатори на дилъри“, каза старши комисар Павлов.

„Парите са намерени в дома на задържаното лице. Данните са, че предназначението е за купуване на гласове на предстоящите избори на територията на община Несебър“, добави той.

„Образуваното досъдебно производство е за предлагането и даването на имотна облага на определени лица, които да упражнят своето избирателно право за гласуване за определен кандидат, за определена политическа партия или коалиция за изборите. Извършват се оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на други лица, които участват в тази схема, за произхода на средства, за имущество, за това кои групи ще бъдат мотивирани да участват в този вот“, каза прокурор Маркова.

Чуйте какво каза още старши комисар Емил Павлов в звуковия файл. 

Всички новини от Бургас