Българската банка за развитие подписа споразумение за 175 милиона евро с Европейската инвестиционна банка. Сключен беше и договор за гаранции между банката за развитие и Европейския инвестиционен фонд. Това ще позволи отпускането на дългосрочни заеми при преференциални условия за малкия и среден бизнес.

Асен Василев: Бюджет 2023 не затяга коланите и не орязва социалните разходи

„В момент на вдигащи се лихви българският бизнес ще има достъп до около 2 млрд. лева кредити с по-ниски лихви за малките и средни предприятия, така че техните инвестиционни програми да не пострадат“, съобщи финансовият министър Асен Василев на церемония по подписването на финансовото споразумение.

С предоставения ресурс ББР ще подкрепи компании, чиято дейност е засегната от нарушените вериги на доставки, високите цени на електроенергията и последиците от войната в Украйна. Финансирането ще може да се предоставя както директно, така и чрез търговските банки в страната.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм