Манекенката Борислава Йовчева, известна като Мис Бикини, която беше едно от главните действащи лица в скандала "Барселонагейт", вече е разпитвана и по делото за прословутата къща в Испания, което държавното обвинение образува след прекратяването на основното разследване, научи "Сега" от източници от прокуратурата, съобщава OFF News.

Снимка БУЛФОТО: Борислава Йовчева

Когато през октомври прокуратурата обяви, че е прекратила делото, свързано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публиката беше успокоена, че от прекратеното дело наблюдаващите прокурори са отделили материали в ново производство за четири престъпления - пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество; пране на пари за преводи между физически лица с инициали Р.Р. и Б.Й; пране на пари за закупуване на недвижим имот в Турция и за неизгодна сделка по повод продажба на акции на търговско дружество.

Йовчева вече е разпитана по всички тези казуси.

Преводите към Борислава Йовчева не са за особено големи суми и по-скоро изглеждат като месечна издръжка. От сметки на Борисов обаче няма никакви транзакции, твърдят източниците на разследването. 

Колкото до неизгодната сделка - става дума за продажба на акции от фирмата Numin Invest SL на занижена стойност и парите отиват във въпросния апартамент в Истанбул, който пък е свързан с Йовчева.

Изпратена молба за правна помощ до Турция във връзка с купуването на апартамента и прокуратурата в момента чакат отговори. От прокуратурата твърдят, че колегите им от Турция по принцип съдействат и са кооперативни.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм