За първи път в България е Джералдин Чаплин. Тя е сред специалните гости на „София филм фест“, за да представи филма „Лука“, в който играе ролята на генерал.

За мен е голяма чест да бъда в България“, заяви тя на пресконференция днес и определи българите като „мистични хора“. Тя припомни, че третия филм, в който е играла, е режисиран от Петър Увалиев. Джералдин Чаплин опроверга автентичността на писмото, което се разпространява в интернет като писмото на Чарли Чаплин до дъщеря му. 

Детска литература и бъдещето на аудиокнигите тази неделя в „Посока Култура“

Снимка: БГНЕС

Разглеждай града, разхождай се. Гледай хората! И най-малкото по един път на ден казвай: „И аз съм една от тях!”...И знай – в семейството на Чарли никой не е бил толкова груб, за да може да ругае един файтонджия или да се подиграе на просяка, седнал край Сена...гласи част от писмото, разпространяващо се в интернет и приписвано на Чарли Чаплин.

Северозападното село Превал дебютира на София филм фест

Джералдин Чаплин трябваше да гостува в България през 2020 г. на София филм фест, но заради пандемията фестивалът беше отложен, а всички събития - отменени. Затова сега тя е у нас за първи път.

"За мен е голяма чест да бъда в България. Отдавна исках да я посетя, но досега не съм имала тази възможност, въпреки, че имам много български приятели. Била съм и режисирана от български режисьор – в третия ми филм. Той беше британски гражданин и се казваше Пиер Рув, но всъщност истинското му име е Петър Увалиев", каза тя.

Христо Петков пред Дарик за варненската премиера на „Смирен”

Тя коментира и участието си във филма „Чаплин“ от 1992 г., където Робърт Дауни Джуниър играе главната роля, а тя се превъплащава в неговата майка.

"Първата сцена, в която се срещаме, много ме обърка, защото си казах: сина ми, майка ми, баща ми...и..беше объркващо. И тогава си казахме, добре, хайде просто да работим. Но в първия момент, в който видях неговия силует, който действително изглеждаше като баща ми, беше изключително емоционално, но и объркващо", сподели Чаплин.

Какво да очакваме от София филм фест и филма „Другата вдовица“

"Българите са мистични хора, те идват от Изтока, изобретили са какво ли не, затова този мистичен филм много ще им хареса", каза тя.

Джералдин Чаплин ще получи Наградата на София на Столична община като специален гост на 27-ия София Филм Фест. Ще вземе участие и в засаждането на гората на фестивала.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм