Д-р Милен Врабевски издава вече четвърти поред музикален албум с величия от групите "Назарет", "Ейша", "Тото" и "Юрая хийп". Българинът е автор на музиката и текстовете на групата "Intelligent Music Project", в която през годините пеят редица мастити световни гласове като Джоун Лаутън от "Юрая хийп", "Джон Пейн от "Ейша", Карл Сентънс от "Назарет" и още и още...

Кънчев разговаря с Милен и за неговата фондация "Българска памет", която прави серия от значими събития, които включват както образователни програми, така и съхраняване на българската памет по всякакъв достоен начин. По идея на "Българска памет" и Врабевски беше издигнат и паметникът на Самуил в центъра на София. 

Фонданция "Българска памет" не се занимава с миналото, а и с бъдещето за да стане България по-добро място за живеене, казва Врабевски. Тя е основана през 2007 година от Врабевски с цел осъществяване на съвременната идея за национална идентичност в перспективата и ценностите на европейското гражданство и междукултурния диалог – плурализъм, толерантност, самостоятелност и съгласие. Приоритетите на програмата на фондацията се реализират в четири основни направления: развитие на икономиката на знанието и реализация на младите хора в България, разрешаване на демографската криза, образователни инициативи за интеграция на общностите от историческата диаспора и инициативи за опазване и социализация на Българското културно-историческо наследство.

Чуйте и вижте много интересния разговор между двамата, в началото на който доктор Врабевски дари и 1000 евро за Деветия благотворителен ърг на Дарик радио в подкрепа на недоносените деца и децата от аутистичния спектър. Милен смята, че дарителството е важно, защото излиза от сърцето на всеки човек.

 

Чуйте: