27-годишният Силвестър Тошев, български гражданин, е осъден на 23 години затвор за нападение, изнасилване на две тийнейджърки в Лондон, като едната от тях и отвлякъл, съобщава 24 часа.

Българин е осъден в Лондон за изнасилването и отвличането на две момичета

Снимка - Фейсбук: Силвестър Тошев

Първата си жертва среща на автобусна спирка през септември 2021 г. Тогава момичето било едва на 17 години.

Тя разказа пред съда, че видяла Силвестър на автобусна спирка в Сърбитън. Той я убедил да отиде с него до близката полянка, където започнал да я целува. От страх момичето само свалило чорапогащника си. Тийнейджърката също уточни, че е била малтретирана в момент, в който около нея и насилника й е имало много хора. Пред магистратите тя посочи, че се е доверила да тръгне към полянката с Тошев, тъй като била “млада и наивна и не осъзнавала в каква опасност може са се окаже”. След изнасилването момичето се затворило в себе си и отказало да напуска дома си. Изгубило самочувствието си и дори обмисляло да сложи край на живота си.

Момичето разказа пред съда, че сънува кошмари и се събужда, треперейки с викове след ужасяващото нападение. Ученичката разкри още, че се почувствала като “невидима”, след като Тошев я повлякъл в присъствието на много хора на улицата въпреки съпротивата й.

27-годишният Силвестър Тошев се гаврил с втората си жертва само четири месеца след като бил пуснат под гаранция за изнасилването на първата си жертва.

Втората си жертва българинът също срещнал на автобусна спирка, този път в Сътън. Качил се заедно с нея в празен рейс. Започнал да я омайва и да я опипва. 16-годишната ученичка отхвърлила упорития ухажор и слязла от автобуса, но Силвестър я последвал и я завлякъл със себе си. След като я изнасилил, унижавал жертвата си, като я накарал да се снима с него.

Въпреки неоспоримите доказателства първоначално Силвестър Тошев отрича да е извършил престъпленията и да ги е принуждавал да интимничат с него.

Адвокатката на Тошев - Изабел Маккарол, посочи, че той е пристигнал в Обединеното кралство в търсене на по-добър живот след „много, много трудно детство“ като сирак в България. В крайна сметка нашенецът решава да се разкае, но това не трогва съдията, който му присъжда 23 години затвор.

 „Причината, поради която сте избрали млади момичета под 18 години, е била вашето сексуално удовлетворение. Те са били уязвими и сте знаели това. Възползвали сте се от тази уязвимост", каза съдия Брайънт-Херън Кей Си при прочитането на присъдата, пише медия Metro.uk.

Прокурор Дейвид Кларк посочи, че Тошев е причинил тежки психологически травми и на двете жертви, а престъплението е утежнено от набелязването му на уязвими млади момичета, едното от които е отвлякъл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм