В Сливен организират баготворителен концерт в подкрепа на 9-годишния Емил Чапкънов, който се бори да проходи нормално и да играе със своите връстници.

Концертът ще се състои на 13-ти юни (вторник) от 18ч. в зала ДНА във Военния клуб в Сливен. В него ще вземат участие ДЮФА „Тракийче“, Балет „Грация„ ,Акробатика Стефан Данчев, танцов колектив при СУ „Пейо Яворов„ и ученици, които ще пеят.

Събитието е по инициатива на Яна Стоянова – ученичка от 11-ти клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянова“.
Разбира историята на Емо от интернет и решава, че има достатъчно съученици и приятели с таланти, които могат да помогнат. Яна вече е започнала да събира средства от благотворителен базар в училището си.

9-годишният Емил Чапкънов от Сандански е с диагноза спастична церебрална парализа и има нужда от помощ за предстояща операция за коригиране на походката и рехабилитации в Турция.

Момчето се бори за пълноценен живот още от бебе. Роден е преждевременно в седми месец. 

Емил Чапкънов е с диагноза спастична церебрална парализа и придружаващи заболявания локализирана симптоматична епилепсия и епилептични синдроми с припадъци.

След многобройни лечения в България, семейството е насочено към клиника в Турция. Там през октомври месец миналата година  преминава през успешна операция за отпускане и удължаване на сухожилията, отпускане на тазобедрената става и поставяне на ботокс от двете страни. Всеки месец детето преминава през двуседмично лечение в турска клиника, а процедурите струват над 120 000 лева годишно. След операцията Емилчо има значително подобрение.

В края на май месец тази година Емилчо завърши първи клас. Въпреки трудностите, през които преминава, той е борбен, усмихнат и не спира да мечтае, че ще тича и играе футбол като своите съученици.
На 14.06. на Емо му предстои втора операция за коригиране на походката, след което ще има рехабилитации в продължение на още 1 година. До сега са събрани половината от нужната сума за целия период, но остатъкът от сумата е непосилна за семейството на Емо.

Дарителска сметка:
Славка Костадинова Чапкънова
IBAN сметка: BG06UNCR70001522924988

BIG UNCRBGSF

Клон: УниКредит Булбанк

Revolut:

IBAN: LT13 3250 0172 1199 7510

BIC: REVOLT21

http://revolut.me/kiril60l7

kiki1234@abv.bg

0898889931

PAYPAL:@Slavka66