Автобус с 90 пътници от Украйна се преобърна в понеделник вечер край румънския град Хършова, окръг Констанца, като седем от пътниците са транспортирани до болница в Констанца, съобщава БТА, позовавайки се на Аджерпрес.

Според данни на Инспектората за извънредни ситуации "Добруджа" в Окръжната болница за спешна помощ в Констанца са откарани седем души, включително деца на 12 и 13 години, които са получили паник атаки. Сред останалите пострадали са четири жени на възраст между 28 и 53 години, сред които една бременна, както и мъж на 28 години. Те са получили различни травми на крайниците.

"От намиращите се в автобуса 90 души, двама останаха на мястото на катастрофата, а 81 души бяха транспортирани до кметството на Хършова", уточнява инспекторатът.

Автобусът се преобърна снощи около 21.00 часа извън пътното платно край Хършова. Румънските власти активираха "червен план" за намеса, като на мястото на катастрофата бяха изпратени десетки екипи на пожарната служба и линейки от окръг Констанца, както и от съседните Яломица и Кълъраш.

Окръжният полицейски инспекторат в Констанца съобщи, че инцидентът е бил причинен от спукана гума, в резултат на което шофьорът е загубил контрол над превозното средство, което се е преобърнало. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици и резултатите са отрицателни.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм