Автобус, превозващ членове на училищен оркестър, пътуващ за музикален лагер, излетя от магистрала в Ню Йорк и падна в стръмен овраг, при което загинаха двама души, а десетки други бяха ранени, няколко от които тежко, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Губернаторката на щата Ню Йорк Кати Хочул, която говори на пресконференция часове по-късно заяви, че вероятно "повредена предна гума е допринесла за инцидента", въпреки че причината за катастрофата остава в процес на разследване.

Подполковник Ричард Мацоне от щатската полиция на Ню Йорк заяви, че при катастрофата са загинали две възрастни жени, които са били сред 44-те пътници (40 ученици и четирима възрастни), които пътували от гимназията във Фармингдейл в Лонг Айлънд до Пенсилвания.

Хочул каза, че петима или шестима други от ранените са в критично състояние.

Десетки ученици са получили леки отоци и натъртвания и бяха видяни да се разхождат в района на катастрофата. Ранените са транспортирани в болници в района.

Катастрофата е станала в ранния следобед на междущатската магистрала

84 близо до град Уауайанда, на около 120 км северозападно от  Ню Йорк, близо до границата с Ню Джърси. 

Не се знае дали има други превозни средства, които са били въвлечени в ивцидента.

Времето в района е било ясно.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм