Творбите на девет силистренски деца ще се състезават в Националния конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“. Те са победители на областно ниво, определени от жури в състав: инспектор Явор Минков и инспектор Данаил Йорданов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и преподавателят по изобразително изкуство в ОДК Вихрен Иванов.

В първа възрастова група /7-10 г./на първо място е класирана Дария Илиева от ОУ „Иван Вазов“ в Силистра, втори е Виктор Насков от ОУ „Христо Смирненски“ – Дулово, а трети Наз Сали от ОУ „Христо Ботев“ – село Паисиево.

Класирането във втора възрастова група /11-13 г./ оглавява Стефани Наскова от ОУ „Христо Смирненски“ – Дулово, следвана от Стефан Екзаров от СУ „Н.Й.Вапцаров“ и Ирина Йорданова от същото училище.

При най-големите /14-18 г./ победител е Дамла Айдън от ОУ „Христо Ботев“ – село Паисиево, на второ място е класиран Иван Енчев от ПЗГ „Добруджа“ – Силистра, а на трето Алейна Февзи от ОУ „Христо Ботев“ – село Паисиево.

Благотворителна изложба с творби на деца, участвали през последните години в Националния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“, бе открита преди ден в столичната галерия ИКАР. Средствата от продадените картини ще бъдат дарени на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.