По повод 23 март - Световен ден на метеоролога, Младежки център - Добрич организира Младежки онлайн фотоконкурс „Щракни времето“ 3. Целта на конкурса е младите хора да уловят в един фотографски кадър красотата на ВРЕМЕТО, както в неговото метеорологично състояние, така и в различни завладяващи сцени от заобикалящият ни свят. По Регламент право на участие в конкурса имат младежи на възраст между 15 - 29 години от цялата страна.

Всички снимки на участниците във фотоконкурса са включени в специално създаден за целта албум във Фейсбук страницата на Младежки център – Добрич със заглавие “Щракни времето“3, където в периода 15 -22 март 2023 г. се проведе онлайн гласуване чрез харесване на избраните фотографии.


Снимките събрали най-много харесвания се класират съответно на I, II и III място. По брой харесвания е отличена и  една поощрителнa наградa.

Победители в конкурса са:
I-во място - Симона Валентинова Петкова, на 18г., от град Никопол със снимката „Там край реката“ и победоносните 631 харесвания;


II-ро място - Пламена Нейчева Тонева, на 15г., от град Айтос със снимката „Есенна палитра“ с 573 харесвания;
III-то място  - Марин Пенков Костов, на 28г., от град Добрич със снимката „Зима в градски парк „Св.Георги“ с 497 харесвания.
Поощрителна награда - Теодора Даниелова Даскалова, на 18г., от град Русе, със снимката „Щпагатът навсякъде“ с 474 харесвания.

Днес е Световен ден на метеорологията. Датата е свързана с основаването на Световната метеорологична организация през 1950 г., но започва да се отбелязва от 1961г.Организацията е специализиран орган на ООН и в нея членуват над 190 държави.Тема на Световния ден на метеорологията за 2023 година е "Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията".