Служебният регионален министър Иван Шишков смени ръководството на АПИ, назначено от кабинета „Петков“. Като основна причина той изтъкна, че шефовете на Агенция „Пътна инфраструктура“ не са защитавали напълно интересите на държавата и са работили за изпълнение на исканията на строителните фирми. Шишков допълни, че въпреки неговото настояване, от Апи не са подготвили нови обществени поръчки за пътно поддържане от края на септември, когато изтича срокът на всички сключени договори.

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков освободи шефовете на пътната агенция, защото по думите му не са защитавали изцяло интересите на държавата.

АПИ обяви обществена поръчка за изработването на идеен и технически проект за изграждането на АМ „Гюешево - Дупница“

Шишков обясни, че е направен опит държавата да бъде принудена да удължи договорите за зимно почистване, които изтичат на 30 септември, а ръководството на АПИ не се е опитало да намери решение за поддържането на пътищата през тази зима.

След протестите в Рудозем от АПИ обявиха, че се възобновяват ремонтните дейности по пътя за Пловдивци

Регионалният министър уточни, че в началото на следващата седмица новото ръководство на пътната агенция ще обяви обществени поръчки, с които да бъде осигурено зимното почистване на републиканската мрежа. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм