Необикновен концерт на залез слънце в Болярския замък на владетеля на средновековния град Червен ще изнесат инструменталисти-солисти от Ансамбъл “Енигма” на 25 юли от 19.30 часа. 

Идеята на музикантите от Оркестъра на Русенската опера е да накарат публиката да се наслади на красотата на класическата музика сред уникалната атмосфера на крепостта, разказа по Дарик Здравко Саралиев. През призмата на инструменталните аранжименти на известни и обичани оперни фрагменти той и колегите му искат ще демонстрират силата на внушенията и непреходността на красотата, които носи операта дори тогава, когато са замълчали гласовете на певците.

Концертът ще пренесе публиката през различни епохи на класическото изкуство на фона на залеза в петъчната вечер. 

Повече за вълнуващия концерт и музикантите, които ще вземат участие в него, чуйте от интервюто със Здравко Саралиев.  

Концертът е част от афиша на Русенската опера и ще е първото за новия сезон 2022/2023 на Дистрикт 248 България, на една от най-големите доброволни организации на жени в света INNER WHEEL към Ротари.

Идеята за музикалното събитие, негов главен вдъхновител и организатор е Диана Димитрова - дългогодишен журналист, експерт Връзки с обществеността на Държавна опера -Русе, две поредни години е президент на дамския клуб Inner Wheel Club Русе – Дунав.

Билети за 25 юли могат да се купят от каса Опера, на www.ruseopera.com и на място, преди концерта.