Не знаех, че Ангел Христов е в България. Познавам добре „братя Галеви“, познаваме се от отряда за борба с тероризма. Преди малко прочетох, че погребението е спряно, явно текат следствени действия. Когато бях в ДАНС пред 2009 участвах в задържането на Пламен Галев и Ангел Христов. През 2010 г. аз организирах срещата между Румен Петков и тях, коментира пред bTV, цитиран от БГНЕС, бизнесменът Алексей Петров.

Почина Ангел Христов от Братя Галеви

Не трябва да разглеждаме службите за сигурност и правоохранителната система като система, защото тя е загубила това си качество. Време е след новото правителство, сектори по сектори да се върне системността. Един човек да мине през границата преди това трябва да е бил обект на оперативно наблюдение, призовавам оттук нататък да говорим само за система. Отделен елемент от системата не работи системно, коментира Петров.

Среден 3 е оценката на службите заради това завръщане на Ангел Христов, каза Петров.

Подкрепям създаването на правителство.

Често си говорим с Борисов за сигурност. Имаме разговор с уважение. Борисов поиска да се видим и да разговаряме, поясни Петров.

Не съм получавал предложения за министерство, агенция или каквото и да било. Ако се придаде важност, необходима на икономическата сигурност, бих отишъл в ДАНС да се занимавам с икономическата сигурност. Тя е приоритет, това е хлябът на хората, на бизнеса. Имам достатъчно ангажименти, бих поел такова място, но за кратко време, обясни Петров.

Журналист за Къро: Ликвидиран е, за да не разкрие истини за хора от властта

За снимката на Петров с Борисов, Алексей Петров каза, че посредникът е отрекъл да е пуснал снимката. Вероятно външна намеса, хакери, нямам отговор.

Борисов да не си дава имунитета. Политиците трябва да подходят отговорно за знаците, които дават, струва ми се, че прокуратурата злоупотребява с прокуратурата и правят политика. Атаките срещу лидерите на партиите са атаки към хората в самите партии, защото това са репутационни удари, за да не се състави правителство. Грешката на Гешев е, че това са удари по отделни депутати. Когато несъзнателно нанесеш удари по техния имидж, това ги сплотява, затова тези действия ще бъдат и катализатор на съставяне на правителство, както се и случи, посочи Алексей Петров.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм