Във връзка със зачестили запитвания на граждани относно предстоящи промени в автобусното разписание на фирмите, извършващи пътнически превози, Община Трявна информира, че са проведени срещи и разговори със същите и са предприети всички  необходимите мерки за осигуряване на транспорт по направленията на територията на населените места в общината.

„Изключително добре разбираме притеснението на гражданите, особено на учащите и работещите в гр. Габрово, които ежедневно пътуват по тази линия, затова неколкократно се срещнахме с фирмите-превозвачи и проведохме необходимите разговори с тях, като положихме всички усилия да не останем без изпълнители на тази дейност. Направили сме всичко възможно да няма крайни промени по автобусното разписание и то да бъде удобно за всички, които го използват. Оставаме на разположение при необходимост от допълнително съдействие и благодаря за проявеното разбиране от страна на превовачите!“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Промененото автобусно разписание на фирмите-превозвачи – „Мулти Транс“ ЕООД и ЕТ „М-ТРАНС-Даниела Манева“ ще се изпълнява от  01 февруари 2023 год.

Ето и пълният списък на актуалното маршрутно разписание по всички линии, обслужвани в Община Трявна:

гр. Плачковци – с. Радевци

гр. Трявна – гр. Плачковци

гр. Трявна – гр. Габрово – гр. Трявна

гр. Трявна – с. Вонеща вода 

гр. Трявна – с. Фъревци

гр. Трявна – с. Станчов Хан

Градска линия 1 - кв Стояновци – кв. Димиев Хан

Градска линия 2 - Плачковци – кв. Стоевци

кв. Димиев Хан, сп. Черпи Вир – гр. Плачковци

Контакти за директна връзка и допълнителна информация с фирмите-превозвачи:

„Мулти Транс“ ЕООД – тел.: 0886511090, email: multi_trans@abv.bg

ЕТ „М-ТРАНС-Даниела Манева“ – тел.: 0677/6-22-94, email: mtrans@abv.bg

Въпреки настъпилите промени, възможността за издаване на карти за автобусния транспорт се запазва и всеки, който желае ще може да се възползва от намалението за пътуване.