Трима души, притежаващи дрога, са засечени и задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ – Пазарджик, съобщават от пресцентъра на полицията в областния град. 

Вчера екипи от сектора провели специализирана полицейска акция за противодействие на разпространението и притежанието на наркотични вещества. При извършените проверки в жилище на 24-годишен пазарджиклия органите на реда открили две полиетиленови топчета със суха марихуана. На паркинг в областния град полицаите пък засекли и 17-годишен от пазарджишкото село Черногорово. У него те открили саморъчно направена цигара и още две пликчета със суха зелена листна маса, които също се оказали марихуана. Далеч по-сериозно количество било открито в жилище, обитавано от 18-годишен жител на село Черногорово. В къщата му криминалистите се натъкнали на найлонова чанта с около 86 грама сух канабис.

И тримата са задържани в ареста на РУ - Пазарджик за срок от 24 часа, а намерените наркотици са иззети. Спрямо тях са образувани бързи производства.