"Тримата освободени полицейски служители е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано". Това коментира пред журналисти премиерът Николай Денков. Той заяви, че проверките във вътрешното министерство трябва да продължат. Според Денков Калин Стоянов е тръгнал в правилната посока.

"Полицейските служители били паднали хора, журналисти  и обикновени протестиращи трябва да получат наказанието си и да напуснат структурите на МВР". каза премиерът Николай Денков.

Пред журналисти вицепремиерът Мария Габриел коментира думи на Кирил Петков за това, че вътрешният министър Калин Стоянов е номинация на ГЕРБ.

По думите ѝ и министърът на вътрешните работи, и тя, и премиерът Денков проявяват нулева толерантност към насилие.

Според Габриел в ситуацията, в която България се бори всячески да бъде член на Шенгенското пространство, да имаш министър и Министерство на вътрешните работи, което показва изключително солидни и убедителни резултати по тази тема, е много важно да се  открояват отделните ситуации.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм