"Имаме договорка с премиера на Украйна, че те няма да изпратят в България стоки, без да сме разбрали, дали може да поемем съответния обем". Това каза премиерът Николай Денков в предаването „Стълбището” на Дарик.

"Нормата на печалба на зърнопроизводителите по данни на НАП е между 20-25 процента. Това съвпада с размера на субсидиите, които получават", посочи премиерът Николай Денков в предаването Стълбището на Дарик.

"Субсидиите за земеделието се увеличават всяка година. За този сектор има над 2 милиарда лева. Те на практика са и по-голямата част от общия размер на евросредствата и националното съфинансиране", добави Денков.

"От джоба на всеки от нас се дават тези средства. Да се каже дали президентът Радев има роля в готвените от зърнопроизводителите протести изисква допълнителни факти и аргументи", посочи Денков. Той очаква този протест да не получи голяма обществена подкрепа.

"Бяха убити или са почти убити подсектори на земеделието, в които България има огромни традиции, заради грешния начин по който бяха дефинирани субсидиите и помощите, заяви премиерът Николай Денков в предаването Стълбището на Дарик.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм