Жената, която минава през всички възрасти – девойка, невеста и старица – е благословена от Бог! Да остаряваш е дар Божи и според народните предания „се дава само на добрите хора“.  В мартенското издание на „Новото време“ Аида Марковска „завърта“ колелото на живота, за да ни преведе през важните роли и отговорности на жената във всеки един период от него.

Независимо от епохите и събитията на времето, жената е властелинът и на двете стихии в дома – водата и огъня. В наши дни е трудно да сe върнем във времената, в които младите момичета са носели тежките кобилици с вода, за да я  "пречистят" с животворящата женска сила за всички в дома. Жените днес трябва да пазят женствеността и силата си, но и да подкрепят любимия мъж до себе си, в стремежа му да бъде активен и достоен човек, казва родовият терапевт Аида Марковска.

  • Какви са предизвикателствата на Новото време и остава ли жената вечно „търсеща“ онзи баланс между чувства, отговорности, желания и възможности?
  • Компромисите, които правят жените днес, не са ли „трапът“, в който се губи женствеността?
  • Искаме ли и защо да бъдем „по мъжки“ активни?
  • Какво стои „на върха на копието“ на женската независимост и свобода?
  • Каква е ролята на жената в семейството и кое отнема докрай силата на мъжа?
  • „Слушаме ли се“ един друг и как мъжете да разберат какво мислим и искаме, без да им говорим? 

Отговорите в мартенския епизод на „Новото време“ търсят Аида Марковска, Антоанета Калоферова и Лалка Златанова.  В студиото на Дарик се събираме три жени, с топлото желание пролетта да събуди женствеността и променливостта на стихията „жена“. Това, което обединява нас, е онова, което обединява и милиони жени по света – любовта към семейството, майчинството, активната работа в бизнеса и дареното време за доброто и на хора, които не познаваме. 

В предаването откровено, но и по женски прикрито, издаваме неявно тайни за способността да превръщаме и най-скучния ден в празник, да трансформираме несъвършенствата в ефект и да държим здраво ръцете на мъжете в живота си, давайки им опора върху хлъзгавия лед на ежедневието.

Да, говорим и за мъже?!

Аудиосериалът „Новото време“ може да следите на darik.bgaida.bg,  в YouTube и Facebook.

Антоанета Калоферова е основател и управител на голяма компания; майка на син и дъщеря, родов терапевт и дама, която успява да прави хиляди неща, които ѝ доставят удоволствие.
Лалка Златанова е журналист, продуцент, главен редактор на Дарик Пловдив; майка на дъщеря и син; основател н
а танцово студио за любители от всички възрасти; автор и координатор на културни и спортни проекти; оптимист, че светът ще стане едно по-добро място за живеене. 

 Аида Марковска е холистичен и родов терапевт, създател на център "Делфи" и преподавател, ментор и предпочитан лектор на много семинари, гост-водещ по Дарик и съавтор на книгата "Богатството ни приляга".  

Автор и водещ: Аида Марковска 

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Аудио и видео монтаж: Петър Тодоров