Социалната и жилищна политика е първия проблем, върху който ще акцентира Движението за права и свободи в следващия общински съвет. “Там започна нещо от предния мандат и не се довърши. Старият жилищен фонд може да бъде решен само по един начин - като се продават старите жилища и на тяхно място, дали с публично-частно партньорство или само със силите на общината може да се построят нови, които пак да бъдат със социална функция и да с еотдават на нуждаещите се”. Това каза в интервю по Дарик радио кандидатът за кмет на ДПС и водач на листата със съветници Айдоан Джелил.

По думите на Джелил, който е и общински председател на партията в Русе, новата администрация, която и да е тя, трябва да има широка подкрепа в общинския съвет. “Това означава, че всяка партия, в зависимост от представянео си на първия тур, би следвало да участва със заместник-кмет. Със съответния ресор и да поеме ангажимент да изпълнява както партийната, така и общинската политика за създаване на едни по-добри условия за хората, което ще се отрази и в по-ннтатъшното развитие на общината”, поясни Айдоан Джелил.

Предизборната кампания на ДПС протича предимно със срещи лице в лице с хората. От партията визират сериозен проблем в изоставането в развитието на крайните квартали и малките населени места в Община Русе. Има улици, които са фрезовани и не са асфалтирани вече 4 години. Косенето в междублоковите пространства, детските площадки, осветлението, също са проблемни. Голямо напрежение създава и водния цикъл. “Ние сме намерили правилния подход за тези проблеми и примерът за това е село Семерджиево, където кметът е от ДПС, а за тези избори никоя партия не изкара опонент срещу Мюжгян Халилова. Очевадно е, че селото е много живо, пенсионерският клуб и детският кът са обновени, сега се прави младежки дом, където младите жители на населеното място да могат да тренират и да се забавляват. Разбира се това всичко се случва и с помощта на общинските съветници. Ние от ДПС винаги сме откликвали на нуждите на кметовете, защото разбираме проблемите им”, категоричен бе Айдоан Джелил.

За тези избори Движението направи обновление на листите си в цялата страна. Много млади и нови лица бяха поставени на избираеми места. Самият Джелил е част от това обновление. Той е кадър на младежката организация, който е минал през всички стъпала на партията за да стигне до това да бъде кандидат-кмет и водач на листа. “Обновлението се прави с конкретни цели. Ние разбира се сме реалисти, знаем какви са възможностите ни. Голямата ни цел е да удвоим резултатите от последните местни избори”, обясни Джелил.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!