Кандидатът за народен представител и водач на листата на Движението за права и свободи Ализан Яхова беше на предизборна обиколка в Община Две могили. Тази сутрин тя се срещна със земеделски производители и клиенти на пазара в града.

Три големи мерки в помощ на фермерите предлага ДПС. Те са осигуряване на по-висока ликвидност за земеделските производители, дофинансиране чрез държавни помощи, за да могат българските земеделци да покриват извънредните разходи пред тях. Също така е провеждане на информационна кампания за новостите пред земеделските производители. Те трябва да са максимално информирани, за да получат финансово подпомагане по всички възможни интервенции, Целта на мерките е запазване на родното производство, каза Яхова

Тя очерта предизвикателствата във връзка със Стратегическия план на България. Те са новите форми на финансиране чрез екосхемите, за изпълнени зелени практики.Променените цели, във връзка с намаляване на емисиите, изменение и опазване на климата,  намаляване на използваните нива на препарати за растителна защита, насърчаване на устойчиво развитие и ефикасно управление на природните ресурси, като вода, почва и въздух, включително чрез намаляване на зависимостта от химически вещества.

Нищо от това обаче, не може да се осъществи от служебното правителство, затова е необходимо след изборите партиите да прояват разум и отговорност, и най-важното - да има диалог. Диалог за съставяне на правителство, което да се заеме с решаване на ежедневните проблеми на хората. За това призовава ДПС.

След Две могили, Яхова се срещна с жителите на селата Помен и Бъзовец. Заедно с нея бяха Сетвие Имамова и Фани Филипова, две от кандидатите за депутати от ДПС, които са от двемогилска община, както и Гюрай Хамдиев, който също е свързан с Две могили.

Хората от малките населени места изразиха разочарованието си от това, че политиците забравят за техните проблеми след изборите. Сетвие Имамова, кмет на Помен, сподели опита си от това, че нещата се случват, когато местната власт има подкрепа и на национално ниво. Тя разказа за конкретни проекти в селото, като ремонта на читалището и газификацията, които са на стойност стотици хиляди левове и са се случили благодарение на подкрепата на депутатите от ДПС. Ализан Яхова пое ангажимент, заедно с общинския председател на Движението в Две могили Юсеин Юсеинов, да се реши проблема с мюсюлманското гробище в Бъзовец.

“България е в сериозна политическа криза. Финансовото състояние на държавата не е добро. Няма бюджет, което пречи на общините да изпълняват своите социални функции. Трябва ни правителство, което да решава проблемите на хората. Наше задължение е като граждани да гласуваме. С ДПС във властта дневния ред на обикновения човек ще бъде и дневен ред на Народното събрание”, категорична бе Яхова.

По думите и България има няколко основни проблема и партиите трябва да се обединят около тях.

“Мустафа Карадайъ е единствения лидер, който каза, че е време за отговорност към държатава Ние сме партията, която учи останалите на диалог и компромиси”, каза Яхова и поиска подкрепа за да може отново да започнат да действат европейските програми, и земеделците да си получават субсидиите. “С номер 13 да спрем това безумие”, призова Ализан Яхова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!