95-годишна баба, ударена с електрошок от полицай, е починала, потвърди австралийската полиция.

Клеър Новланд, която е имала деменция, е починала в болницата в Кума, Нов Южен Уелс, където е получавала палиативни грижи, една седмица след като е била ударена с електрошок.

Това се случва малко след като детективите повдигнаха обвинение на старши полицай Кристиан Уайт в три престъпления във връзка с инцидента.

Почерненият младоженец съди баровете, продали алкохол на шофьорката, убила жена му

Полицай Уайт бил повикан по сигнал за разхождаща се възрастна жена с нож в старчески дом. Новланд се приближила до Уайт, използвайки проходилка и носейки нож за пържоли, съобщиха служители на реда. Реакцията на полицая била да удари с електрошокова палка възрастната жена.

Във Фейсбук полицията на Нов Южен Уелс написа: "С голяма тъга потвърждаваме кончината на 95-годишната Клеър Новланд в Кума тази нощ (сряда, 24 май 2023 г.).

"Новланд почина мирно в болница малко след 19:00 ч. тази вечер, заобиколена от семейството и близките си, които поискаха уединение в този тъжен и труден момент.

"Мислите и съболезнованията ни остават с тези, които са имали късмета да познават, обичат и да бъдат обичани от г-жа Новланд по време на живота, който тя води, белязан от семейството, добротата и обществото."

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм