Пловдивчанин на 61-годишна възраст е загиналият в тежката катастрофа, станала тази сутрин на пътя Пловдив-Пазарджик при разклона за село Говедаре. Мъжът е пътувал със служебна лека кола на пловдивска фирма. От Пловдив са и другите участници във верижния сблъсък между две леки коли и микробус. Те не са тежко пострадали, прегледани са на място от екипи на Спешна помощ, но не са пожелали да отидат в болница.

Около 9:30 часа днес микробус, пътуващ от Пловдив към Пазарджик, удря движеща се в същата посока лека кола, която пък се блъска в друг лек автомобил. Бусът и една от леките коли са обхванати от пламъци, като водачът на колата загива на място в огъня. Шофьорът на буса и жена, шофирала другата кола, успяват да излязат навреме и да се спасят. Хора от преминаващи автомобили са се опитали да помогнат, но буйните пламъци и високите температури не са им позволили да се приближат до горящия автомобил с човек зад волана.

Причините за инцидента се разследват. На мястото е извършен оглед, снети са и показания от очевидци. Предполага се, че мъглата, която е имало в района в момента на катастрофата, е изиграла роля. Двамата оцелели водачи не са били под въздействие на алкохол или наркотици.