61-годишен мъж е загиналият при катастрофата, възникнала снощи в района на град Баня. Както съобщихме, сигналът за произшествието е получен около 19.30 ч. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Ауди“, управляван от 18-годишен младеж с почти едномесечен стаж зад волана, застигнал и блъснал отзад лек автомобил „Фолксваген“. В резултат на удара втората кола излязла извън пътя и се врязала в дърво, при което на място издъхнал шофьорът ѝ, на 61 години. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на младия водач са отрицателни. С полицейска заповед той е задържан за срок до 24 часа. Причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент, се изясняват.  

В полицията в Раковски е образувано досъдебно производство за настъпила смърт на местен жител при друг пътен инцидент. Към 17.15 ч. в понеделник, при движение на заден ход товарен автомобил „Ивеко“ блъснал 50-годишен мъж, който издъхнал на място. Водачът на превозното средство, на 22 години, е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. Задържан е за едно денонощие.

Шофьор е с опасност за живота след произшествие между Асеновград и Първомай. Лек автомобил „Опел“ преминал през лентата за насрещно движение, излязъл вляво извън пътя, блъснал се в дърво и се преобърнал по таван. В болница със сериозни травми е настанен 71-годишният водач на колата. Няма данни за употреба на алкохол.