Тежка катастрофа затвори за часове главен път Е 83 при местността „Хумата“. При инцидента е починал водач на товарен автомобил „Рено“.

Сигнал за произшествието е постъпил в полицията на 17 април около 20.00 часа. Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната. Извършен е оглед Установено е, че товарен автомобил "Волво", с прикачено полуремарке, управляван от 41-годишен се е усукал.

Полуремаркето е навлязло в насрещната пътна лента, където е ударило насрещно движещите се в лентата си товарен автомобил "Рено", също с прикачено полуремарке и водач 52-годишен, и друг товарен автомобил "Рено" с водач 24-годишен румънски гражданин.

Зад „Волво“-то се е блъснал и лек автомобил "Фолксваген", собственост и управляван от 32-годишна.

Вследствие на настъпилото произшествие на място е причинена смъртта на 52-годишния шофьор на „Рено“. Водачът на товарния автомобил "Волво", е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Пробата му за алкохол е отрицателна, а пробата за наркотични вещества е отчела наличие на бензодиазепини.

Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за наркотици. Той е задържан за срок до 24 часа. Другите водачи също са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите им са отрицателни.

Служители от РСПБЗН – Червен бряг са измили пътното платно след инцидента. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава под ръководството на окръжен прокурор от Плевен.