Мъж на 34 години, обвинен от Окръжната прокуратура в Пазарджик за палежи, получи ефективно наказание от 5 години и 4 месеца лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че на 8 юни миналата година в рамките на половин час е опожарил къща и лек автомобил на обща стойност близо 25 500 лева.

Причиненият от него пожар е застрашил живота на трима души  и е можело да се разпростре и върху други имоти със значителна стойност. При първия палеж е съществувала реална опасност за живота на спящите в къщата майка и двете ѝ малолетни дъщери, а при палежа на лекия автомобил, който е изгорял напълно, огънят е можело да се разпространи и върху жилището на пострадалите. Причината за извършените палежи са влошени междуличностни отношения с пострадалата жена, която е била собственик на запалената жилищна сграда - къща. 

Окръжните магистрати са наложили на подпалвача 5 години и 4 месеца лишаване от свобода, които следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор. Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.