5 600 000 лв. ще бъдат инвестирани за апаратура и ремонти на общинските лечебни заведения в София, съобщиха от СО. Програмата за подобряване и модернизация на материално-техническата база на общинските лечебни заведения беше приета този месец, а средствата ще бъдат разпределени според най-належащите нужди на съответното здравно заведение.

Лечебни заведения "МЕДИКА" със специална грамота за Вдъхновяваща инициатива

Три от ДКЦ-та в София ще бъдат снабдени с нови рентгенови апарати на обща стойност 1 млн 845 хил. лв. Там годишно се правят между 9 и 12 хиляди снимки, уточни д-р Антон Койчев, председател на Комисията по здравеопазване в Столичната община.

Ученици дариха паричните си награди в помощ на болницата в Девин

В болница "Княгиня Клементина" ще бъде закупена видео-бронхоскопска система. Тя дава възможност за откриване на злокачествени заболявания на белите дробове в ранен стадий, добави той.

Другата инвестиция ще е в строително-ремонтни работи. Ще бъде обновена фасадата на 2-ра градска болница. Предстои ремонт и на втората родилна зала в АГ болницата "Св. София".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм