Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, по силата на което обвинен за грабеж, придружен със средна телесна повреда, се признава за виновен и получава наказание лишаване свобода за срок от 4 години, при първоначален общ режим за изтърпяване.

Със споразумението страните по делото приемат за безспорно установено, че на 22 ноември 2023г., в град Добрич, обвиняемият К. Р. е отнел чужди движими вещи – дамска чанта със съдържащите се в нея пари, мобилен телефон, портмоне и др. вещи, всичко на обща стойност 501.88 лева, от владението на жена от същия град, без нейно съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и грабежът е придружен със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на шийката на дясна раменна кост на пострадалата.

Определението, с което Окръжният съд одобри споразумението, е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда. В съда вече е получено уведомление от прокуратурата за предприетите действия по привеждане в изпълнение на наложеното на подсъдимия наказание.