Проливни дъждове и наводнения, които опустошиха части от Филипините през коледния уикенд, взеха най-малко 32 жертви, а 24 души са изчезнали, съобщи националната агенция за реагиране при бедствия в четвъртък, цитирана от Abc News.

Наводнения във Филипините

Повече от 56 000 души все още са в спешни приюти, след като лошото време прекъсна коледните празненства в източните, централните и южните части на Филипини.

Снимки от южната провинция Misamis Occidental показаха спасители, носещи възрастна жена на пластмасов стол, докато газеха през наводнена улица. Някои жители в провинцията бяха забелязани да висят на поплавъци, докато спасители от бреговата охрана ги издърпват през дълбоки до гърдите води, с помощта на въже.

„Хора в неизвестност“: Свлачище на италианския остров Иския предизвика хаос

18 от 32-та смъртни случая са съобщени в района на Северен Минданао, докато 22 от 24-те изчезнали са от Източни Висаи в Централните Филипини и източния регион Бикол, информира Националният съвет за намаляване на риска от бедствия и управление.

Центърът на Венеция се наводни, базиликата „Сан Марко“ остана суха (видео)

Повечето от смъртните случаи са от удавяне, докато сред изчезналите има рибари, чиито лодки са се преобърнали, добави агенцията.

Над 4000 къщи бяха повредени от наводненията заедно с пътища и мостове, а някои райони бяха без ток или вода, съобщава агенцията.

Свлачища и наводнения убиха седем души във Венецуела

Линия на срязване - точката, където се срещат топъл и студен въздух - предизвика дъждове в части от страната, казаха от държавното метеорологично бюро. Те прогнозират леки до силни дъждове през следващите 24 часа за някои от същите райони, засегнати от наводненията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм