Села в Пазарджишко са се разминали на косъм от огнен ад, след като снощи голям пожар се е разразил в сухи треви и храсти между Карабунар и Памидово. Огънят, лумнал около 22:00 часа на 26 юли, все още не е напълно угасен.

Четири екипа огнеборци от противопожарните служби в Пазарджик, Белово и Септември са били изпратени на място снощи. Огънят се е разпрострял на обширен фронт по възвишенията между двете села, а гасенето е било допълнително затруднено от сухото време и поривистия вятър. 

Битката с пламъците е продължила от 22:00 часа снощи до 6:00 часа сутринта. През това време екипите са успели да локализират пожара, но не и да го потушат. И са спрели пламъците, които неведнъж имало риск да навлязат в двете населени места. 

На място остават дежурни, за да контролират евентуални локарни огнища. На моменти те се разпалват отново от вятъра, но няма риск за населени места. 

Причините за произшествието не са известни, те вероятно ще се разследват след окончателното ликвидиране на произшествието, когато ще може да се направи оглед.