Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд 27-годишен мъж по девет обвинения - за отвличане, противозаконно лишаване от свобода и нанасяне на телесни повреди с особена жестокост в условията на домашно насилие

Мъжът и първата пострадала имали общо дете и живеели в законен граждански брак.  Двамата заминали за Германия. Жената започнала работа в куриерска фирма. Още от началото на съжителството мъжът проявявал агресия към нея, породена основно от ревност. Освен неколкократните побои,  той я заплашил и с убийство. Жената е е успяла да се върне в България със самолет, постъпила е в болница и е бил подаден сигнал в полицията. Насилникът е бил задържан от служители на МВР, след като се прибрал няколко дни по-късно в Пловдив, за да търси пострадалата и да я върне отново в Германия.

Освен, че отвлякъл жената насила, той я накарал да употреби против волята й наркотик, както и да въвежда различни пароли в посочена от него онлайн платформа.

Пострадалата е със счупени ребра след нанесен й жесток побой. При предишни нападения над нея от мъжа, тя е била с кръвонасядания по тялото, контузии на носа, охлузвания на главата, краката, лицето, както и изгаряния със запалена цигара по гръдния кош.

Оказало се, че на насилника това не му е за първи път. През 2022 година той пребил друга 24-годишна жена. Тя също е съжителствала с него за определен период от време.

По делото има данни от свидетелски показания, че мъжът е употребявал различни видове наркотични вещества. Той е в ареста. Окръжен съд-Пловдив е насрочил разпоредително заседание по делото.