Мащабна акция срещу купуването на гласове в София. Претърсват се адреси, включително в квартал "Христо Ботев".  Към момента има 26 задържани и са образувани 7 досъдебни производства. Това съобщи директорът на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) главен комисар Любомир Николов. Той отбеляза, че един глас се търгува между 50 и 100 лева. 

Николов посочи, че на различни адреси са намерени списъци с имена на хора, съответни суми срещу тях, мобилни телефони, наркотични вещества, фалшиви документи и акцизни стоки без бандерол.

“В резултат на операцията има задържани 26 лица и има образувани 7 досъдебни производства във връзка с цитираното престъпление. На различни адреси, които в момента претърсваме са намерени наркотични вещества фалшиви документи, доста голямо количество акцизни стоки необлепени с акцизен бандерол и други предмети”, уточни Николов.
 

Директорът на СДВР обясни, че има задържани лица и за наркотици, за незаконно притежание на оръжие - газово и въздушно, както и за кражба на кола и луксозен джип.