Полицейска операция, целяща противодействие на престъпността, опазването на обществения ред, включително и престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали, се провежда днес на територията на областта.

Младеж загина в катастрофа с мотор с непълнолетен водач

Във връзка с акцията по широко обхватен метод по линия на „Пътна полиция“, комисар Валентин Георгиев, който е началник отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР – Плевен поясни, че на всички спрени шофьори се връчват актове и електронни фишове, които към момента не са достигнали до получателите си.

В случай на констатирано нарушение, съответните водачи се санкционират като им се обяснява, какъв е редът за плащането им, както и редът за обжалването им.

Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил катастрофата на Околовръстно шосе

За малко повече от час и половина на пункта за полицейска проверка срещу блок 157 в квартал „Сторгозия“ – на изхода за София, са установени 22 нарушения, като сред различните проверки е и направен един тест, който се е оказал отрицателен.

Четирима пострадали при катастрофа на училищен автобус в Монтанско

Относно операцията за противодействие на битовата престъпност, която се провежда на територията на всички районни управления в област Плевен, комисар Николай Николов, който е зам.-директор на ОД на МВР – Плевен каза, че операцията се провежда съвместно с държавните агенции БАБХ и НАП, Горско стопанство, РД ПБЗН и Инспекция на труда.

Операцията се провежда в малки населени места и в ромските махали, където обект на проверки са извършени кражби на вещи и предмети към момента.

Във връзка с операцията, която е започнала сутринта на 26 септември, има и образувана преписка във връзка с противодействие на престъпление срещу политическите права на гражданите, има също така започнато бързо производство срещу водач, управляващ нерегистрирано МПС.

На десет места в малки населени места, съвместно с горски служители са установени незаконно придобити дърва за огрев, като по пет от случаите са образувани бързи полицейски производства, а по другите има съставени актове от служители на горскикте стопанства.

Има констатирани нарушения и в търговски обекти, в единия от които се е продавал тютюн без съответното разрешение. Комисар Николов каза още, че до края на деня се очаква да има и задържани лица.