21-годишен подсъдим, който към датата на извършване на престъплението е бил  непълнолетен, се призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил в нанасяне на средна телесна повреда, чрез удар с ръка с метален бокс, в лицето на пострадалия. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата, като наложи на подсъдимия А. П. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.
Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 01.01.2020 г., в кюстендилското село Граница, като непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез нанасяне на удар с ръка с метален бокс, в областта на лицето, е причинил средна телесна повреда мъж от същото село, изразяваща се в избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето. Подсъдимият е осъден да заплати и разноските по делото, в размер на 1 371 лв., по сметка на ОД МВР – Кюстендил.


Определението на Районен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм