В Международния ден на доброволчеството, доброволчески отряд от ПГТР-Враца се включи в дейности на сдружение „Книгини“.

20 ученици от Ученическия съвет на ПГТР-Враца заедно с училищния психолог г-жа Стела Иванчовска-Тарльовска сортираха и описваха книги в център „Книгини“ в първото българско село на книгата – с. Челопек.

„Днес отново сме тук с по-голяма сила и дух за доброволчество. Доказахте ни за пореден път, че сте невероятни хора с добри сърца“, споделиха доброволците и благодариха, че отново се чувстват съпричастни към мисията на сдружението.

Кулминация на посещението им в център „Книгини“ бе създадената от тях елха от книги. Арт инсталацията се намира във фоайето на центъра.

Също така имаха възможността да се насладят на първия ни и първи по рода си в България филм във виртуална реалност , пренасяйки се на емблематични природни забележителности във Врачански регион и уточнихме, че в момента тече кампанията ни за създаване на надграждащ VR филм за културно-историческото наследство на Северозапада.

От сдружение „Книгини“ приветстваха инициативността на учениците с думите: "Щастливи сме, че партньорството ни се утвърждава. Пожелаваме им да продължават да се развиват като личности в редица доброволчески инициативи".