За осма поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира "Ден без загинали на пътя", в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември, с мото: „Остани жив! Пази живота!“.

Тази година 20-ти септември е определен за "Ден без загинали на пътя", като целта е да се организират събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.  

Активностите по кампанията на ROADPOL се обединяват с дейностите на Европейска седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Всеки ден средно по 70 души загиват по пътищата в Европа. Целта на организаторите на инициативата от ROADPOL и всички подкрепящи я партньори е чрез всички средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Всеки може да се включи със свои активности и събития на интернет страницата на проекта:  https://www.roadpolsafetydays.eu/  и по този начин да бъде съпричастен към инициативата за по-добра безопасност на пътя.