19 журналисти в пет категории бяха отличени в конкурса „Див кестен“ за зелена журналистика, организиран от „Зелени Балкани“. Сред медийните партньори на конкурса е и Дарик Радио. Финалът на „Див кестен“ се проведе от 5-и до 7-и август в град Враца.

 „Див кестен“ на „Зелени Балкани“

В първия ден от събитието на опознавателна вечеря, всички гости имаха възможност да се запознаят помежду си и да изгледат прожекция на филма на Любомир Андреев - Хроника на една сбъдната мечта - II част. Вторият ден бе изпълнен с обиколка на туристически обекти в района - посещение на пещерата Леденика и наблюдение на белоглави лешояди на скалите над Вратцата. Следобедът бе отделен за посещение на Природозащитен център Натура 2000 към Природозащитен парк „Врачански Балкан“, където бяха представени дейностите на центъра, както и различните проекти на „Зелени Балкани“.

 „Див кестен“ на „Зелени Балкани“

Официалната церемония по награждаването на победителите от всяка категория на конкурса „Див кестен“ се състоя вечерта на 6-и август, като всеки номиниран журналист получи сертификат за постижение в зелената журналистика, а победителите получиха Плакет „Див кестен“. Присъстващи на събитието бяха журналисти от цялата страна, експерти и институции от различни природозащитни организации. Всички гости на събитието получиха комплект с информационни материали за застрашени видове в страната. 

Финалният ден беше със свободна програма и гостите на събитието имаха възможността да се насладят на красивия Врачански Балкан.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм