74-годишен при неправилно ползване на туристическа газова бутилка причинил пожар във външна кухня в Силистра на 19 август около 14.20 часа. Огънят обханал 20 кв.м покривна конструкция на кухнята и съседни къща и автомивка, изгорели битова техника и покъщнина. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра потушили пожара и спасили съседни къщи.

Късо съединение причинило пожар в къща в село Искра на 20 август около 07.20 часа. Изгорели 130кв.м покрив и покъщнина. Пожарът е загасен от екип на РСПБЗН-Силистра.

Огнеборци с 4 противопожарни автомобила са гасили пожар в къща по ул. "Марин Дринов" в Силистра, възникнал на 21 август около 10.40 часа. Огънят унищожил около 300 кв.м покрив, битова техника и покъщнина. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебното производство.

Други 12 пожара са загасени от екипи на противопожарните звена в Силистренска област през последните 3 дни. Горели са основно сухи треви и отпадъци. Няма материални щети, спасени са къщи, фуражи, пчелин, слънчогледова нива. В част от случаите помощ на огнеборците са оказали земеделски работници и местни жители.

Съсед пожарникар е спасил 83-годишна жена, след като в дома й възникнал пожар. Произшествието е станало на 21 август около 10. 40 часа по ул."Марин Дринов". Огънят тръгнал по неустановени към момента причини и обханал около 300 кв.м покрив. Живеещият в съседство Радослав Бочев, пожарникар от Участък-Кайнарджа, макар и в почивка, незабавно се отправил към мястото на пожара и успял да локализира помещението, в което се намирала възрастната жена. Оказало се, че изходът на стаята е блокиран от бушуващия огън, но огнеборецът счупил прозорец и успял да извади невредима жената на безопасно разстояние. Благодарение на бързата му реакция жената била спасена и в добро състояние, получила е само леко обгазяване.

Друг огнеборец в почивка от Участък-Кайнарджа - Светлозар Йорданов, живеещ в съседство,  също е оказал решаваща помощ при овладяване на произшествието.