На 17-ти октомври в 09:30 часа в частен дом в село Катерица са открити суха зелена тревиста маса, съцветие от рода на конопа, две машини за рязане, два вентилатора с въздуховоди, различни по вид торове, течни и гранулирани, палатка тип парник, DVR устройство, обслужващо четири камери за видео наблюдение.

Установен е собственикът на имота – 31-годишен. От проведени допълнителни оперативни мероприятия и процесуално – следствени действия в съседен, необитаем двор са намерени 59 растения от вида на конопа с размери от 170 см до 390 см., част от които в саксии, друга част в лехи и трета част като самостоятелни засаждения.

На място са открити и иззети камера с акумулатор, маркуч за поливане, лозарски ножици, полиетиленови ръкавици, различни по вид бутилки с препарати за растителна защита, торове и гръбна пръскачка. Обраната листна маса със съцветията е 132 кг.

Веществата са предадени за лабораторна обработка. 31-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая работиха служители на Първо РУ - Плевен и Базова научно – техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Уведомена е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.