След успешно завършен 6-годишен курс на обучение, 129 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония получиха дипломите си за  придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”.

Официалната церемония се състоя на 1 декември в ДКТ "Иван Радоев - Плевен, след като абсолвентите на МУ-Плевен преминаха в шествие от сградата на Ректората на висшето училище, през централната пешеходна зона на Плевен.

В обръщението си към абсолвентите, ректорът на МУ-Плевен, проф. д-р Добромир Димитров каза:

"Днес завършвате един важен етап от съзнателния си живот, етап, в който намерихте своето призвание и го изпълнихте със смисъл и съдържание от знания и умения. Благодарение на положените от вас усилия, труд и спечелени битки, на научените уроци днес стоите пред нас като достойни млади лекари.

От днес, вие поемате към нелекия път на професионалната си реализация, по който ви очакват трудности и предизвикателства.

Бъдете достойни посланици на нашия университет навсякъде по света и в България".

Средният успех на Випуск 2023 млади лекари е Много добър 5.00. Във випуска има един Златен Хипократ за пълно отличие – д-р Симона Аврамова, както и висок брой отличници – 28.

Носителят на приза Златен Хипократ д-р Симона Аврамова каза:

"Медицински университет - Плевен не беше само тест на знанията ни, преди всичко той беше тест на характерите ни. Ние доказахме на себе си, че притежаваме дисциплина, воля, упоритост и устойчивост, събудихме човечността в сърцата си, когато утешавахме болни. Медицината извади най-доброто от нас. Скъпи колеги, не чакайте да живеете, да се развивате. Дайте всичко от себе си днес, раздавайте се за пациентите си, бъдете най-добрата версия на себе си",

Специален гост на събитието беше Димитър Бербатов, който изнесе пред абсолвентите мотивационно слово и раздаде на отличниците екземпляри от книгата си "По моя начин".

По този повод, ректорът проф. Добромир Димитров каза:
"Днешният празник е двоен, защото специален гост на вашето дипломиране е един забележителен млад човек, който прослави България с футболните си успехи както като капитан на Националния отбор, така и като шампион и голмайстор на Англия с "Манчестър Юнайтед". Той е футболист № 1 на годината на България за рекордните седем пъти и носител на Златната обувка на Висшата лига. Днес той е човек с кауза, пример и вдъхновител. Вече над 15 години Фондация „Димитър Бербатов“ подкрепя талантливите деца на България“.