Диплома за завършено средно образование получиха тържествено зрелостниците от Випуск 2022 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.

Церемонията са проведе в Градската концертна зала. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Враца Калин Каменов, Гергана Василева –началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ към РУО – Враца. Вероника Бозова – председател на Училищното настоятелство.

Със златен медал своето образование завърши 1 дванадесетокласник от ППМГ за диплома 6.00 и две оценки 6.00 на ДЗИ, със сребърен – 10 с диплома над 5.90 и две отлични оценки на ДЗИ, а с бронзов – 30 с отличен успех над 5.90 и с оценка Много добър и отличен на ДЗИ или с отличен успех над 5.70 и две отлични оценки на ДЗИ. Плакети за постигнати отлично представяне на национални състезания и олимпиади и за активно участие в извънкласна дейност, национални и регионални изяви получиха 15 зрелостници, а грамоти 111.

Отличията бяха връчени от кмета Калин Каменов. Той поздрави зрелостниците и им пожела да не се отказват пред трудностите. „Продължете своето образование и с натрупаните знания направете така, че нашият град да продължи да се развива“ – каза още Каменов.

Гергана Василева връчи плакети на ученици, допринесли за издигане престижа на ППМГ с активно участие в извънкласна дейност, национални и регионални изяви.

Вероника Бозова връчи награди, от името на Училищното нястоятелство, на дванадесетокласниците с оценка Отличен 6 на ДЗИ.

В своето слово директорът на училището  Татяна Василева пожела на завършващите успех във всички начинания, здраве и енергия, за да реализират мечтите си. Тя подчерта изключително високите резултати, които те са постигнали.

Общо 140 възпитаници на гимназията се дипломират, като 111 са с отлични дипломи. От тях 34 са с успех над 5.90, а с успех 6.00 са 33. На ДЗИ са получени 9 пълни шестици – 5  по математика, 2 по английски език и 2 по БЕЛ. Резултатите от ДЗИ  са над средните за страната, а средният успех по класове е, както следва: 12а – 5.93, 12б - 5.62, 12в – 5.75, 12г – 5.63, 12д – 5.82, 12е–5.46.