Никой човек не е имунизиран срещу пристрастяването или последствията от него. Когато знаменитостите злоупотребяват с алкохол или наркотици, те са изложени на същия риск от развитие на разстройства, свързани с употребата на вещества, както всички останали хора.

Техните действия и последствията от действията им се показват в списания, по телевизията и в интернет. Когато знаменитост влезе в клиника за рехабилитация или след свръхдоза, обществеността знае. Постоянното докладване на употребата на наркотици от знаменитости, създава усещането, че пристрастяването е по-разпространено в Холивуд, отколкото в останалия свят.

Ако известна личност развие пристрастяване, той или тя се нуждае от лечение като всички останали. Когато се борят с проблема си, на феновете и критиците им е трудно да разберат защо е толкова сложна за човек със слава и богатство да контролира действията си.

Любимците на света са под огромен натиск да се представят на високи нива. Хората имат големи очаквания за тях, а медиите и обществеността могат да бъдат невероятно осъдителни, когато правят малки грешки. Натискът може да доведе до силна тревожност или депресия.

Някои от най-великите културни икони на човечеството са пострадали най-сериозно от злоупотреба с наркотици и пристрастяване. Безброй звезди са починали от смърт, свързана с наркотици, но определянето на точната причина за смъртта е трудно в някои ситуации.

В много случаи аутопсията отчита официалната причина за смъртта като удавяне, сърдечна недостатъчност или други медицински състояния. В тези доклади употребата на наркотици е посочена като допринасящ фактор.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм