102-годишен мъж от индийския щат Харяна, записан като мъртъв в официалните регистри, излезе на протест срещу решението на правителството на щата да спре пенсията му, пише ndtv.

Дули Чанд от град Рохтак се появи пред медиите, за да докаже, че е жив. По-късно той организира шествие в града в подкрепа на твърдението си и призова правителството да възстанови пенсията му възможно най-рано.

Възрастен мъж беше обявен за починал от Ковид, докато е все още жив (видео)

„Получих последната си пенсия за старост през март. След това пенсията ми беше спряна, тъй като според държавните регистри съм мъртъв. Оттогава се опитвам да докажа, че все още съм жив, но напразно“, каза г-н Чанд .

Доказателства за самоличността му, включително неговите лични документи и банкови извлечения, бяха представени пред медиите, за да удостоверят, че той все още е жив.

Мост се срути при официално откриване в Конго (видео)

Неговият внук каза, че е подал жалба към главния министър на Харяна преди повече от месец, но все още няма отговор.

Навин Джайхинд, бившият президент на Харяна, който придружаваше г-н Чанд по време на разговора му с медиите, също поиска пенсията му за старост да бъде възстановена незабавно.

"Жалко е, че такива възрастни жители са тормозени чрез спиране на пенсиите им. Не са предприети конкретни действия въпреки подадената жалба в отдела за разглеждане на жалби на главния министър", оплака се той.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм