Украинският президент Володимир Зеленски каза в неделя, че само Русия е в състояние да използва ядрени оръжия в Европа, предаде БТА.

Зеленски направи този коментар в отговор на думите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който в телефонни разговори със западни военни министри изказа предположението, че Украйна се готви да използва в конфликта "мръсна бомба" - конвенционално взривно устройство, замърсено с ядрени материали.

Унищожен е склад със 100 000 тона авиационно гориво на украинската армия

"Ако някой може да използва ядрени оръжия в тази част на Европа - това може да бъде само един източник и този източник е онзи, който е разпоредил на другаря Шойгу да се обажда по телефона тук и там", каза Зеленски във вечерно видеообръщение.

Зеленски заяви, че "телефонната въртележка" на Шойгу е направила нещата ясни: "Всички разбират много добре. Те разбират кой е източникът на всички мръсни неща, които може да си представи човек в тази война".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм