Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще публикува колекция от военните си речи, които неговият издател определи като „боен вик към света да говори и да се бори за свобода“, съобщи The Guardian.

"Послание от Украйна" (A Message from Ukraine) ще включва 16 речи, избрани лично от Зеленски, които ще „обхванат пътуването на Украйна от 2019 г. насам“, каза издателят Penguin Random House.

Изказванията ще помогнат на читателите „да разберат украинците - нашите стремежи, нашите принципи и нашите ценности“, каза Зеленски.

Книгата ще включва и ново въведение, в което Зеленски ще разсъждава върху това, което е научил за себе си и Украйна от началото на конфликта с Русия.

Всички приходи на украинския президент от книгата – най-малко 60 пенса на копие от печатното издание, продадено в Обединеното кралство – ще бъдат дарени на фонда United24. Парите от фонда, управляван от правителството на Украйна, се разпределят от държавните министерства за покриване на техните най-неотложни нужди.

Зеленски стана секс-символ: Възглавници с лика му - хит сред нежния пол

Зеленски каза, че „подкрепата на Украйна не е тенденция, меме или вайръл предизвикателство“.

„Ако искате да разберете откъде сме, какво искаме и накъде отиваме, трябва да научите повече за това кои сме“, добави той. „Тази книга ще ви помогне да направите точно това.“

Суитшъртът на Зеленски бе продаден на търг в Лондон за 90 000 паунда

"Посланието от Украйна" ще включва предговор от Аркадий Островски, редактор на "Economist" за Русия и Източна Европа, който ще обясни контекста на изказванията и защо имат значение.

Островски каза, че в книгата е записано „как Украйна е намерила своя глас и своята сила“.

LEGO фигурки с образа на Зеленски влизат в продажба

Книгата ще бъде издадена от Hutchinson Heinemann на Penguin Random House в Обединеното кралство и ще бъде публикувана и в други страни, включително САЩ, Германия, Испания и Португалия.

Роуън Борчерс, редакционен директор в Hutchinson Heinemann, каза: „През последните седем месеца изказванията на президента Зеленски се превърнаха в обединителен вик за всички, които се интересуват от бъдещето на демокрацията. За мен е чест да му помогна да сподели посланието си със света.“

Как Украйна печели войната в социалните медии

"Послание от Украйна" ще бъде публикувано на 24 ноември.

Междувременно Украйна печели войната в социалните медии. „Това е меме нация“, казва Олена, киевски предприемач, който управлява екипи от доброволци в социалните медии. „Ако това беше война на мемета, щяхме да спечелим.“

В Русия продават географски карти с новите граници

Точно както президентът на Украйна Володимир Зеленски приспособява речите си към чуждестранните парламенти, за да вземе предвид местната история, култура и чувствителност, така и международният екип на Олена от петима членове насочва своите послания.

„Основната идея е да говорим с международната публика и да покажем, че Украйна наистина е способна да побеждава, защото никой не иска да инвестира в губещи“, каза тя.

Видео: Юрий Яковлев

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм