Северозападна България се подценява, но животът в този край на страната ни трябва да се брои за редовна военна служба, такова мнение изрази пред Дарик Валентина Вълчева, която е библиотекарка във Видин, а от известно време и вдъхновяваща писателка. 

В новата си книга, която предстои да излезе от печат – My hell, тя казва за Видин, че е като оня уж едва кретащ пациент, дето го чакат да сдаде наряда всеки мо мент, а той – противно на всякаква човешка, медицинска и божия логика  -  продължава да диша, че даже и неусетно почти се подобрява, съсипвайки нервите на живите с нежеланието си да умира.

Благотворителен базар организират в помощ на 8-годишния Ники от Видин

Защо област Видин е най-малка по брой население и съответно по брой гласували на предсрочните избори миналата неделя, защо там е най-застаряващото население на страната ни по данни от преброяването, обявени ден след вота.

И в същото време защо това място е способно да те изненада винаги, особено, когато не очакваш, разказва още Валентина Вълчева.

Гледайте програмата на Дарик на живо тук:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм