Заради снеговалеж и почистване са затворени за преминаване на моторни превозни средства  с ремаркета и полуремаркета проходите "Превала", "Рожен" и "Печинско", в област Смолян. Ограничението е в сила и за пътя Средногорци - Златоград, в който участък е и прохода "Печинско", информират от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Забраната за движение на тежкотоварни автомобили по принцип блокира на този етап достъпа на камиони до Смолян и от областният център към вътрешността на страната. Забраната е в сила до 12 часа на 27 януари, петък, уточняват от Областно пътно управление. 

За съжаление обаче има отново  закъсали камиони по някои от проходите, което затруднява движението и на останалите моторни превозни средства. 

Снеговалежът в област Смолян започна рано сутринта, като е с различна интензивност. По данни на Планинската спасителна служба в Пампорово, новата снежна покривка в района на хижа "Студенец" в курорта е  15 см., а общо натрупаният сняг вече е над 35 см. 

Според прогнозите за времето, с настъпването на нощта, снеговолежът в Родопите ще се усили, а обстановката ще се усложни.