Запорожката област е загубена за Украйна завинаги и киевският режим трябва да се примири с това, заяви членът на главния административен съвет на областта Владимир Рогов, предаде БГНЕС.

Захарова: САЩ са предавали на Киев разузнавателни данни за удари по Донбас

По-рано беше съобщено, че референдумът за присъединяване на Запорожка област към Руската федерация може да се проведе в началото на есента, вероятно през първата половина на септември.

Според Рогов мнозинството от жителите на Запорожка област виждат бъдещето си като част от Русия, което се потвърждава от различни социологически проучвания.

ЕС: Литва трябва да разреши железопътния транзит на руски стоки към Калининград

"Ето защо започнахме подготовката за референдума. Плановете включват създаването на избирателни комисии. Режимът на Зеленски разбира, че ще загуби референдума, затова се възползва от последната възможност да сплаши населението с обстрел и терористични атаки.

Няма да отлагаме провеждането на референдума, но основата за провеждането му е преди всичко сигурността", каза Рогов, цитиран от РИА Новости.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм